Elabrick is een productnaam van Elastolith

Onder de naam “Elabrick” biedt Elastolith het doe-het-zelf assortiment van deze duurzame steenstrip aan. Door zijn hoge kwaliteit en vele unieke eigenschappen heeft het product zich de afgelopen tientallen jaren ruimschoots bewezen als gewaardeerd doe-het-zelf product. Via geselecteerde bouwmarkten en online bieden we een volledig op elkaar afgestemd systeem aan. De primer, lijm en steenstrip zorgen samen voor een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat. Met Elabrick creëer je zelf heel eenvoudig een mooi afwerkte binnenwand of buitengevel, die garant staan voor jarenlang woonplezier.

Elastolith is een innoverend familiebedrijf met historie en ambitie

Sinds 1982 produceert Elastolith in eigen beheer een unieke steenstrip. De oorsprong van het basisreceptuur dateert uit 1962. We zijn zeer trots op het feit dat bij ons niet de machines het eindproduct maken, maar dat de steenstrips door vakmensen met de hand gemaakt worden. Hierdoor is elke steenstrip uniek. Ontwikkeling, productie, kwaliteitscontrole, verpakking en distributie vinden plaats in het moderne productiebedrijf in Haaksbergen (NL), waar de dagelijkse leiding in handen is van de tweede generatie van het familiebedrijf.

De Elabrick Steenstrip is een uiterst duurzaam product

De geringe dikte van 3 tot 4 mm en de inzet van hoofdzakelijk minerale grondstoffen maakt de Elabrick Steenstrip een zeer duurzaam product. Door deze geringe dikte zijn relatief weinig grondstoffen benodigd voor het produceren van de Elabrick Steenstrip. Daarnaast is het productieproces van de steenstrip energiezuinig en worden de steenstrips niet in een oven gebakken, maar gedroogd bij een relatief lage temperatuur. De geringe dikte van de steenstrip biedt tevens de nodige besparingen en voordelen bij opslag, transport en het aanbrengen van het product. De Elabrick Steenstrip kan in combinatie met een isolatiesysteem toegepast worden bij het renoveren van een woning. Hierdoor stijgt de waarde van de woning en daalt het energieverbruik. Elastolith investeert continue in haar producten en productieprocessen. Hierbij wordt rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden van de werknemers en de verwerkers van het product en uiteraard het milieu.

Unieke eigenschappen bieden oneindig veel inspiratiemogelijkheden

Door onze nauwe contacten met afnemers, architecten en door onze jarenlange ervaring in een wereldwijde afzetmarkt zijn we in staat onze klanten een actueel assortiment van kleuren, formaten en texturen aan te bieden. De geringe dikte en het zeer lage gewicht van de strip zorgen er voor dat de Elabrick Steenstrip probleemloos op nagenoeg elke solide ondergrond verwerkt kan worden. Met Elabrick creëer je zelf, eenvoudig en snel, je eigen unieke woonbeleving.